26/05/2017


Mattebøker uten matte?

Hvorfor vi har skrevet 10 mattebøker helt uten matematikk.

Det har vært et veldig spennende år for oss i DragonBox. Vi nærmer oss slutten på et skoleår hvor over 600 førsteklassinger i Skedsmo har testet vårt nye matematikklæreverk. Heldigvis er resultatene og tilbakemeldingene veldig gode og vi gleder oss til å teste verket for andre klasse til neste år. En av tingene elevene likte best av alt var en samling med 10 bøker som nesten ikke har noe med matematikk å gjøre i det hele tatt. Nå vil vi gjøre disse tilgjengelige for alle som har barn mellom 3 og 7 som kunne tenke seg å jobbe litt med matten hjemme i sommer.

Et perfekt tillegg til norges mest populære matteapp

 

Bøkene er basert på noomene, figurene fra DragonBox Numbers. DragonBox Numbers har blitt lastet ned av over 40,000 norske foreldre og vunnet flere internasjonale priser for å være den perfekte måten å introdusere barn for matematikkens fantastiske verden. I motsetning til andre matteapper som fokuserer på telling og å memorisere regnestykker, fokuserer DragonBox Numbers på å bygge tallforståelse, det viktigste barn må lære seg for å gjøre det bra i matematikk.

Superengasjerende læring gjennom historiefortelling

 

Barna elsker noomene, men fokuset i spillet er først og fremst på selve matten, så vi følte noe måtte gjøres for gjøre noomenes verden enda mer spennende og engasjerende. Vi har derfor skrevet 10 bøker som passer perfekt som et tillegg til appen. Hver bok inneholder et eventyr om en av noomene. På denne måten blir barna enda bedre kjent med noomene og enda mer motiverte til å lære mer. Lærerne i Skedsmo forteller oss at dette er noe av det de liker aller best og vi føler også at dette er noe foreldre kan bruke for å skape gode læringsopplevelser hjemme.

Foreldre har enorm betydning for barnas matematikkevner

 

De fleste foreldre vet hvor viktig det er å lese for barna sine. Ikke bare er dette en veldig hyggelig opplevelse for både barn og foreldre, men det har også stor betydning for barnets språklige utvikling. Forskning viser at foreldres engasjement har like mye å si for utviklingen av barns matematikkferdigheter. Det er derfor ekstremt viktig at foreldre vier matematikken like mye oppmerksomhet som lesing. Den beste måten å gjøre dette på er ikke å sitte hjemme med barn i barnehagealder å pugge regnestykker, men å skape positive matematikkopplevelser og vise barnet at matte er moro.

10 bøker + 1 app = Det perfekte første møte med matematikken.

 

Bøkene er nå tilgjengelige for salg og de som ikke allerede har lastet ned DragonBox Numbers får også en gratis lisens til appen, så vi håper at dere griper sjansen til å skape noen fantastiske matematikkopplevelser i sommer.

Webinar neste uke!

Kontakt oss

Help question
x Hva lurer du på?