30/04/2020


DragonBox uteskoleaktiviteter 1.-4. trinn

Vi har laget 3 aktiviteter som er fine å gjøre ute.

Vi er inne i en tid der skolehverdagen er annerledes enn slik vi normalt kjenner den. Mange elever og lærere kommer i større grad til å ha skole utendørs. Vi i DragonBox skole har derfor lagd noen aktiviteter som er fine å gjøre ute.

Vi legger ut nye aktiviteter hver uke på DragonBox skole sin Facebook-side.

1. Hvor lang er en meter?

Utstyr:
Målebånd

Beskrivelse:
Gruppa deles inn i lag på 3-4 stk. Hvert lag må finne korte pinner, blader, kongler eller steiner som ikke er større enn ei hånd. Disse legges etter hverandre, og laget skal sammen finne ut når de mener at gjenstandene måler 1 meter. Når gruppa mener de er ferdige, sjekker læreren med målebånd.

Ekstra:
Etter å ha laget 1 meter med gjenstandene, skal
elevene finne en pinne som de tror er omtrent 1 meter lang.

2. Utegym med Kvart

Beskrivelse:
Kvart elsker sport, og skogen, skolegården eller andre uteområder er perfekt for utegym. Gruppa deles inn i lag på 3 stk. Laget skal gjøre øvelsene sammen, men hver for seg. Hvis laget skal ta 60 spensthopp til sammen, skal de bytte på å hoppe hoppene. Førstemann tar 10 spensthopp, klapper i hendene for å gi tegn til nestemann om at han/hun er ferdig med sine 10, den neste på laget tar 10 hopp og klapper, før den siste tar 10 hopp, klapper, og førstemann starter på nytt. Man kan også dele inn antall oppgaver hver elev skal gjøre om gangen, i f.eks 5.

Forslag til oppgaver:
• 60 spensthopp
• 30 sit-ups
• 60 høye kneløft
• 45 knebøy
• 60 spark i rompa
• 80 hink på én fot

3. Treff i ringen

Utstyr:
Rockering, kritt, tau e.l

Beskrivelse:
Alle elevene må hente seg 5 stk kongler, steiner eller andre gjenstander som er egnet til å kaste. Lærer lager en ring ved hjelp av tau, rockering, kritt eller streker opp i grusen.

Elevene plasseres i lik avstand fra ringen. De kan gjerne deles inn i lag. En og en elev skal kaste og treffe med sine kongler/steiner inni ringen. Disse må bli liggende i ringen for å få poeng. Hver kongle/stein som blir liggende i ringen gir 1 poeng. Etterhvert kan man bytte til andre poengsummer for å øve på å telle med f.eks 3 om gangen. Det laget eller den eleven med flest poeng, vinner.


Vi arrangerer to webinarer om DragonBox Skole neste uke.

Meld deg på hvis du vil oppleve hvorfor DragonBox Skole er det perfekte læreverket for fagfornyelsen. og blli kjent med hvordan DragonBox Skole legger til rette for utforskning, undring, problemløsning, lek og gode matematiske samtaler.

 

Klikk her for å melde deg på til ett av webinarene neste uke

Webinar neste uke!

Kontakt oss

Help question
x Hva lurer du på?
Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan gi deg enda bedre service. Lær mer