27/04/2018


Det norske læreverket som tar Finland med storm.

Over 7500 finske elever bruker et norsk matematikklæreverk i undervisningen.

Finland er verdenskjent for sitt skolesystem og har i en årrekke ligget høyt på ulike rangeringer av lands utdannelsesnivå. Det er mange årsaker til dette, men sentralt står fokus på trivsel og barns utvikling. Barn skal være barn og de skal ha det gøy mens de lærer.


Det er også i Finland at DragonBox besluttet å lansere sitt læringsverktøy Dragonbox Skole samtidig med Norge. Etter gjennomføringen av en vellykket pilot med skoler i tre ulike kommuner i Finland, ble den finske versjonen av DragonBox Skole, Dragonbox Koulu, lansert i begynnelsen av 2018. Mottakelsen av læringsverktøyet har vært svært positiv, og selv i et land med et anerkjent utdanningssystem som Finlands blir Dragonbox Skole ansett for å være innovativt og tilby en spennende totalpakke.


Pekka Peura, Finlands mest kjente lærer i følge Financial Times, er ansvarlig for DragonBox i Finland. Pekka ble introdusert for DragonBox under en reise i Uruguay og ble øyeblikkelig entusiastisk for denne nye måten å lære bort matematikk til første- og andreklassinger.

“DragonBox er et enestående eksempel der barn jobber hardt for å lære samtidig som de koser seg og har det gøy.”

 

- Pekka Peura -

 

Vi tok en prat med Pekka om hvorfor han ble så interessert i DragonBox og hvorfor DragonBox Skole passet så godt inn i finske skoler:


Hvorfor tror du så mye på dette læringsverktøyet, DragonBox Skole?

Historier og karakterer er nøkkelen her. Jeg har selv sett hvordan barn engasjerer seg i historiene, og motivasjonen for å interagere med karakterene og tallene øker veldig. Når du er motivert og jobber hardt for å forstå noe, så lærer du mer. Undervisningsmateriellet er også veldig fleksibelt og tilbyr lærerne flere muligheter til å lære barn matematikk.

 

Finland blir ansett for å ha et av verdens beste skolesystem. Hvordan passer DragonBox Skole og prinsippene det er basert på inn i dette skolesystemet?

Det finske skolesystemet er veldig fleksibelt. Lærere har en stor grad av autonomi i hvordan de organiserer deres arbeid og det er de som tar beslutningene. Vi opplever at materiellet i DragonBox Skole er lett å ta i bruk og det verdsetter lærerne høyt. Enda viktigere er at vi i Finland tror på “learning by doing” og læring gjennom lek og moro. Dette er essensen i DragonBox Skole.

 


Tror du DragonBox Skole er fremtidens matteundervisning?

Ja. DragonBox er et enestående eksempel der barn jobber hardt for å lære samtidig som de koser seg og har det gøy.

 

Om DragonBox Skole

 

- Et komplett matematikklæreverk for 1.-4. trinn.
- Brukes av over 60 000 elever i Norge og Finland.
- Kombinerer digitale verkøy med fysiske konkreter og bøker.
- Engasjerer elevene gjennom historiefortelling, lek, utforsking og samarbeid.
- Fokus på problemløsning, kritisk tenking og matematiske samtaler.
- Kombinerer digitale og tradisjonelle verktøy på en helt ny måte.

 

Les mer om DragonBox Skole ved å klikke her.

eller

Meld deg inn i DragonBox Skole-gruppa på Facebook for flere undervisningsopplegg.

 

 

Webinar neste uke!
Help question
x Hva lurer du på?