19/02/2018


Rektorens Guide Til Digitalisering

Pass deg for disse fallgruvene når du skal digitalisere undervisningen.

De fleste rektorer opplever mye press om å digitalisere undervisningen. Skolebøker skal erstattes av nettbrett eller andre bærbare enheter, og lærere skal undervise “annerledes”, slik at hverdagen til lærerne blir enklere og elevene lærer mer. De fleste forstår nok likevel at det ikke er mulig å oppnå det resultatet man ser for seg ved bare å kjøpe nytt digitalt utstyr til tusenvis av kroner.


Utstyret skal også fylles med innhold av god kvalitet, som er fritt for reklame (se gratisapper), og er lett å bruke for både elever og lærere. Det er innholdet som forvandler nettbrettet fra en dings til et verktøy.


Lærerne må også ha kompetansen som skal til for å bruke utstyret på en effektiv og pedagogisk måte. Ikke bare må lærernes digitale kompetanse heves, men de må også forandre måten de underviser på, noe som krever velutviklede pedagogiske ferdigheter. I noen fag er dette enklere enn andre. Det er enkelt å se hvordan man kan erstatte natufagsboka og samfunnsfagsboka med youtube-videoer og oppgaveskriving via tekstbehandlingsprogrammer, men hva med matematikken, hva med de yngste barna?


I tillegg til alt dette kommer det en del kostnader man kanskje ikke hadde forutsett. Administrasjonssystemer, oppgradering av det trådløse nettverket, høyere kostnader til brukerstøtte og utallige telefoner til IKT-avdelingen.


Man må altså tenke på alle disse tingene når man vurderer å digitalisere undervisningen. Det kan være enkelt å trå feil på en måte som gjør det vanskelig å oppnå de gode resultatene man håpet på.

Fallgruve 1

Man bruker hele budsjettet på nettbrett uten å tenke på én eller flere av de andre tingene.

 

Fallgruve 2

 Man tror at det finnes masse godt gratis innhold til alle fag. 

Fallgruve 3

Man glemmer at matematikk krever litt andre verktøy enn de andre fagene.

Fallgruve 4

Man glemmer at det er lærerne som må lage og printe oppgavene hvis man vil kutte ut matteboka.

Fallgruve 5

Man glemmer å ta hensyn til de yngste barna.

Hvorfor dere burde velge DragonBox Skole som første steg i en digitaliseringsprossess.

 

- DragonBox Skole er et komplett matematikklæreverk for 1. og 2. trinn som er testet på over 1200 elever for å sørge for at det fungerer godt i undervisningen.
 
- Har du ikke nettbrett, kommer løsningen med et enkelt nettbrett som er fylt med fantastisk pedagogisk innhold i tillegg til fysiske bøker, fortellinger og konkreter som er helt nødvendige for å få til god matematikkundervisning.
 
- Løsningen er enkel i bruk og kommer med en interaktiv lærerveiledning med pedagogisk og didaktisk veiledning, videoguider, samt forslag til lekser og rike oppgaver.
 
- Løsningen krever hverken Wifi eller installasjon. Alt leveres klart til bruk. 

Webinar neste uke!

Kontakt oss

Help question
x Hva lurer du på?
Nettsiden vår benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan gi deg enda bedre service. Lær mer